Službeni e-mail kontakt@vik-ka.hr

Besplatni telefon - dojava kvarova 0800 400 047

Kategorija: Vijesti

Priopćenje iz Grada Karlovca- regulacija prometa uslijed radova u Marmontovoj aleji u sklopu rekonstrukcije prometnice D6

Grad Karlovac obavještava sugrađane da će u narednom periodu stupiti na snagu privremeno upravljanje prometom na nerazvrstanim cestama na području gradske četvrti Dubovac, uslijed zatvaranja državne ceste DC6, radi izvođenja radova rekonstrukcije državne ceste D6.

Slijedom toga tvrtka EURO-ASFALT d.o.o. privremenu regulaciju prometa provodit će po sljedećim uvjetima:

Prema odluci Hrvatskih cesta d.o.o., Marmontova aleja zatvara se za sav promet u zoni radova od kružnog toka na raskrižju s Primorskom Ulicom i Ulicom Vlatka Mačeka do raskrižja s Ulicom Frana Supila.

Planirano trajanje navedene faze radova je do listopada 2020. godine.

Ovisno o dinamici radova izvođač će omogućiti kretanje pješaka Marmontovom alejom uz uvjet da mora minimalno osigurati 1,5m širine pješačkog koridora.

Biciklistički promet nije dozvoljen u zoni radova, već je u zoni radova potrebno sići s bicikla i gurati ga uz sebe do kraja zone obuhvata.

Obilazni pravac za sav motorni promet u smjeru pivovare Heineken Hrvatska d.o.o. odvijat će se Primorskom, Supilovom ulicom na Marmontovu aleju. Supilova ulica time postaje jednosmjerna u pravcu kretanja od Primorske ulice do Marmontove aleje.

Obilazni pravac za motorni promet dozvoljene nosivosti do 3,5t u smjeru grada odvijat će se Nemčićevom ulicom, Ulicom Luščić, Ulicom Miroslava Krleže do državnih cesta D545 ili D6. Nemčićeva ulica time postaje jednosmjerna u pravcu kretanja od Marmontove aleje do Primorske ulice odnosno Ulice Luščić. Sav promet motornih vozila iznad 3,5t dozvoljene nosivosti, navedenog smjera kretanja, odvijat će se Žumberačkom ulicom preko Mosta Brodarci na državnu cestu D228.

Stanari Ulice Eugena Kumičića, kao i korisnici poslovnog objekta u navedenoj ulici, koristit će obilazni pravac Bolničkom ulicom, Obalom Vladimira Mažuranića i povratno u ulicu Alfreda Krupe na državnu cestu D545. Navedena ruta je ograničena na maksimalnu visinu vozila do 2,5m, a vozilima iznad 2,5m maksimalne visine bit će omogućen drugi koridor kretanja ovisno o dinamici radova.

Za stanare Marmontove aleje parnih kućnih brojeva od 18 do 30A, kao i Žorovice, planira se izgradnja privremenog proboja na Marmontovu aleju kako bi se stanarima omogućio kolni pristup domovima i poslovnim objektima.

Izvođač je dužan, prema potrebi, omogućiti pristup hitnim službama stambenim i poslovnim objektima u zoni obuhvata radova za cjelokupno vrijeme izvođenja radova.

U tijeku je i obnova Dječjeg vrtića Dubovca koja je značajna, ne samo u graditeljskom dijelu, već i u dijelu podizanja standarda boravka djece i rada odgojitelja.

S obzirom na navedenu situaciju uslijed radova molimo sve sudionike u prometu da poštuju prometnu regulaciju, posebno kad je riječ o ograničenju brzine, a sve stanovnike gradske četvrti Dubovac i susjednih mjesnih odbora i gradskih četvrti za strpljenje i razumijevanje.

Za više informacija možete se obratiti na e-mail josip.bacan@karlovac.hr .

UPRAVNI ODJEL ZA KOMUNALNO GOSPODARSTVO

VIJEĆE GRADSKE ČETVRTI DUBOVAC

Shvaćam

Da, s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogućile bolje korisničko iskustvo.

• Mjerenje posjećenosti
    cropex.hr koristi nekoliko servisa za mjerenje posjećenosti, to su: Google analytics, Gemius, Xiti.

Više se možete informirati na sljedećim linkovima: